Friday, 4 February 2011

Bolognese Roll

Bahan-bahan:

  • 3 keping roti

  • 1 keping keju / 1 kepingan ayam

  • 100 gram daging cincang

  • 2 biji bawang putih -dicincang

  • 30 gram cendawan butang

  • Sedikit mayonis

  • 2 sudu sos bolognese

  • Garam secukup rasa

  • Gula secukup rasa


Cara membuat:

  1. Bagi membuat inti sandwich, tumis bawang putih dan masukkan daging cincang. Masak sehingga naik bau dan air daging kering

  2. Kemudian, masukkan sos bolognese, cendawan, garam dan gula. Biarkan masak seketika dan sejukkan

  3. Lenyek sedikit ketiga-tiga keping roti dan sapu mayonis pada roti.

  4. Sapukan sedikit sos bolognese pada roti pertama, kemudian letakkan salad pada roti kedua diikuti dengan fillet ayam atau keju pada roti ketiga

  5. Gulung ketiga-tiga roti secara bersambung.

  6. Boleh disimpan sejuk atau potong untuk dihidangkan terus

  7. Hidang bersama sos cili


Sumber : Mingguan wanita Dis 2010 (Hidangan Sandwich)

No comments:

Post a Comment