- 2 cawan kuskus
- 6 biji jus lemon
- 1/2 cawan bawang besar - dicincang halus
- 1/2 cawan timun - dicincang halus
- 2 cawan tomato - dicincang halu
- 1 cawan daun parsley - dicincang halus
- 1 cawan daun pudina - dicincang halus
- 1/2 cawan daging salami - dicincang halus (jika perlu)
- 1/2 cawan minyak zaitun dara
- garam secukup rasa
- lada hitam secukup rasa
Cara Membuat :
- Rendam kuskus di dalam jus lemon sehingga kembang dan lembut
- Kemudian, campurkan bawang dan garam diikuti dengan lada hitam.Biarkan selama 5-10 minit
- Campurkan bahan-bahan lain dan gaul rata. Tutup seketika dan biarkan selama 1-2 jam
- Sesuai dihidangkan dalam suhu bilik
Sumber : Mingguan Wanita Feb 2011 (Hidangan Timur Tengah)
No comments:
Post a Comment